Брой 25 (544) - 2012г. - Година XXI

 

Брой двадесет и пети /544/ 2012 г. на в. „Земеделска техника” е посветен на предстоящите  Коледни и Новогодишни празници.

На първа страница е публикувано поздравлението на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов до всички от сектор „Земеделие”  във връзка с настъпващата 2013 г.

Във вестника е включен Календар за 2013 г. с официалните и религиозни празници.

Отделно са посочени по месеци националните професионални празници, които се честват от различни професии и съсловия.

Традиционно е публикуван именник по месеци, като са взети под внимание датите на подвижните празници, съответно и на именните дни.

Поместен е и материал за Сдружението на производителите на земеделска техника, в който ръководители на български фирми, производители на селскостопанска техника, споделят своето мнение за състоянието на сектора „Земеделско машиностроене”, за проблемите и възможностите за неговото по-добро развитие в бъдеще.

            По повод 60-годишния юбилей на специалността „Журналистика” на СУ „Св. Климент Охридски” е публикувана статия на Петя Костадинова за първия випуск през 1952 г.

            Дадени са кратки данни за производството на зърно през 2012 г.

            Чудесата на звездното небе през зимата са описани от инж. Боян Пашев.

Броят съдържа многобройни поздравление от различни фирми и институции по случай Коледа и Новата 2013 г.

Вестник „Земеделска техника” съобщава за абонаментната кампания 2013 г. Желаещите да получават изданието могат да се абонират в пощенските станции, в частната фирма „Доби прес” и направо в редакцията. Абонаментът за 1 година е 24 лв, а в редакцията е с 20% намаление – 20 лв.