Брой 25 (494) - 2010г. - Година XIX

В новогодишния 25 брой на в. "Земеделска техника" e поместенo поздравлениeто на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов към читателите на в." Земеделска техника". Пожелава им весели Коледни празници и спорна и плодородна 2011 г. - "Нека и през новата година да продължим своята успешна работа по посока на модернизиране и развиване на традициите на родното земеделие и да разкрием потенциала на българския производител като го превърнем в равнопоставен на европейските му колеги."

Броят е посветен на 20-годишнината на в. "Земеделска техника". Министър Найденов се обръща към главния редактор  доц. д-р инж. Милка Бобева  с поздравление по случай юбилея на рекламно-информационен вестник "Земеделска техника" - "Уважаема г-жо Бобева, приемете искрените ми поздравления по повод 20-годишния юбилей на рекламно-информационен вестник "Земеделска техника"! Вашият вестник се утвърди на медийния пазар като едно от най-авторитетните издания за селскостопанска техника. Празникът е повод да се гордеете с постигнатото през времето, в което с много усилия Вие изградихте облика на вестник, който днес се радва на голям брой читатели. Вашето издание винаги се е стремило да отговори на съвременните тенденции в земеделието, както и да информира обективно и компетентно земеделските стопани по актуалните теми от сферата на селското стопанство. С постоянство, амбиция и кураж вие спечелихте доверието на своите читатели. В празничния ден пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, нови успехи на журналистическото поприще, като продължите да развивате добрите традиции на вестника, които да Ви носят престиж и стимул за творчески достижения в бъдеще! Честит празник!".

 Aгрожурналистката Петя Костадинова в материала "Честита 20-годишнина" проследява създаването и развитието на изданието - "На толкова години човек е още в зората на своя живот, но с абсолютна увереност мога да кажа, че вестник "Земеделска техника" на тази възраст е възмъжал, уверен в ползата от своята дейност. Никак няма да е нескромно, а най-малко невярно, ако кажем че вестник "Земеделска техника" стои в най-голяма степен зад въвеждането на нови сортове земеделски култури, нови технологии за тяхното отглеждане , нова по-съвършена, енергонаситена земеделска техника. И то не без решаващото българско участие."

В рубриката "Отблясък от събитието" е отразена пресконференцията на АЗПБ за ОСБ на Европейския съюз. Има материал за наградените по време на XVI Aграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него". Агробизнесмен за 2010 г. е Николай Димов, а  "Земеделска кооперация 2010" е ЗК "Демокрация", гр. Ген Тошево. Отбелязва се и награждаването на министър Мирослав Найденов с почетния знак на Висше училище "Земеделски колеж".

Поместен е календар за първата половина на м. януари с интересни дати и събития, включително и за земеделието.

Има много поздравления на фирми, на висши учебни заведения, на aсоциации, на служби и др. до техните клиенти, партньори, служители, студенти и преподаватели по случай Коледните и Новогодишни празници

Традиционно броят е с календар за Новата 2011 година, с картина " Биляна" от художник З. Велинова.

Систематизирани са професионалните празници през 2011 година.

Във вестника традиционно има именник, включващ именните дни за всеки месец на годината.