Брой 25(469) - 2009г. - Година XVIII

В новогодишния 25 брой на в. "Земеделска техника" са поместени поздравленията на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и на Председателя на Селскостопанска академия ст.н.с I ст. д-р Светла Бъчварова, дхк с пожелания за спорна и плодородна 2010 г.
В броя е продължено интервюто със заместник министъра на МЗХ Преслав Борисов. Той подчертава, че през следващите месеци бизнес перспективите са обещаващи за земеделието и по-специално за пазара на земеделска техника.
Важна цел на МЗХ е подобряване на комуникацията между различните звена в МЗХ, особено на тези с техническа насоченост, за да се подпомогнат пълноценно българските фермери. Преслав Борисов пожелава да излезе българското земеделие успешно от кризата и да просперира.
Председателят на Българската асоцоация на търговците на агротехника Христофор Бунарджиев отбелязва, че целта на БАТА е да защитава браншовите интереси.
Фирма Рапид-КБ представя новите маши
ни, които ще предлага на земеделските производители през следващата година.
Поместен е календар за м. януари с интересни дати и събития, включително и за земеделието.
Има много поздравления на фирми, на висши учебни заведения, от общини и др. до техните клиенти, партньори, служители, студенти и преподаватели по случай Коледните и Новогодишни празници
Традиционно броят е с календар за Новата 2010 година, с картина "Българка" от художника С. Петров.
Пом
естен е именник, съдържащ дните и имената, които празнуват имен ден. Отбелязани са професионалните празници през 2010 година.