Брой 23 (542) - 2012г. - Година XXI

 

Темата на двадесет и трети брой  /542/ 2012 г. на в. „Земеделска техника” е „Всичко за земеделието и 100 години земеделска техника”.

            В рубриката „Земеделска техника”  е публикувана подробна информация за  най-новите технологии и дизайн на зърнокомбайните Лаверда от фирма Оптиком.

            В рубриката „Информация” е включено интервю със Зоя Войнова – търговски директор на млекопреработвателната фирма „Войнов и Сие” за

здравословните млечни продукти, които се предлагат на пазара под търговската марка „Огоста”.

Поместен е материал на фирмата Тимак Агро-България за подхранването на земеделските култури с най-новия азотен тор Азоферил 30.

Статията „Безопасна храна на трапезата” е за фирма „Биоком Трендафилов”, която изготвя за животновъдите широка гама от бързи и лесни за употреба тестове за откриване на вредни примеси в прясното мляко.

            Фирмата Екофол препоръчва специално листно торене с тора Лактифрост, активизиращ растежа и коренообразуването на земеделските култури.

Информацията „ОМЕКС – новото име на успеха” е за биостимулатора BIO – 20 , произвеждан от ОМЕКС-България. Продуктът е особено полезен за повишаване на добивите от зърнени култури в тежки климатични условия – суша, ниски температури и др.

            В материала „Капковото напояване на царевицата” се съобщава, че фирма Аквамат 2000 предлага на пазара лентови капкови маркучи, които осигуряват максимална равномерност на поливането, оптимално пестене на вода и малък разход на труд и електроенергия.

            Публикувана е информация за приключването на фотоконкурс, организиран от фирмата Синджента за земеделски производители от цялата страна, които се състезаваха със фотоси на най-хубавите си полета и култури. Поместени са  снимките и имената на победителите.

            Продължават  публикациите в рубриката „Чудесата на звездното небе през есента” на инж. Боян Пашев.

            В броя са поместени реклами на известни български фирми, предлагащи цялостно правно, техническо и икономическо обслужване и на фирми за земеделска техника (машини и съоръжения за напояване и за животновъдство), за строителна техника, автомобили, торове, препарати и др.