Брой 21 (515) - 2011г. - Година XX

Основните теми на брой 21 са: Земеделска наука; Механизация;  50 години КТИ; 20 години вестник „Земеделска техника”; 5 год. НАЗ.

В рубриката „ Земеделска наука” е включен материал от доц. д-р Георги Костов, председател на ССА и от доц. д-р Маргарита Николова, главен научен секретар по случай Празника на земеделската наука в България. Авторите разглеждат основните цели и задачи пред аграрната наука.

Включен е материал за новия сорт червен пипер за мелене  „ИЗК Калин” на Института за зеленчукови култури „Марица”.

В рубриката „Министерство на земеделието и храните” има информация за перспективите за развитие на животновъдството за периода  2011 – 2014 година и за размера на отпусканите средства по линия на Европейския съюз и от  националните доплащания.  Министерството напомня за приемането на проекти по Програмата за развитие на селските райони, за възстановяване на пострадали от пожари горски площи и по мярка 114 – за консултански услуги.

В рубриката „Механизация”  Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция, гр. Благоевград разглежда особеностите на земеделието в областта. Инж. Йордан Йорданов началник РС, подчертава, че КТИ Благоевград работи мотивирано с основна цел – използване на безопасна земеделска, горска техника и машини за земни работи.

В рубриката „Отблясък от събитието” се отбелязва Изложението по животновъдство в гр. Сливен, организирано от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и от Развъдните организации в България

 Има материал за победителите от играта на фирма Оптиком „5 въпроса, 5 отговора:  една награда”.

Фирма Геотрейдинг информира, че има изключителни дистрибуторски права за продажбата на продуктите на беларуската фирма „Амкодор”, сред които са валяци, багери, товарачи и др.

В рубриката „Бизнес информация” са поместени обнародвани нормативни актове за земеделие за месеците август и септември

В рубриката "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Земеделски пазар” САПИ информира за движението на цените на зърнени култури и млечни продукти.  МЗХ посочва цените на основните хранителни продукти.

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи машини, технологии, и продукти за земеделието и за животновъдството.

Вестник „Земеделска техника” съобщава за абонаментната кампания 2012 г. Желаещите да получават изданието могат да се абонират в пощенските станции, в Доби прес и направо в  редакцията. Абонаментът  за 1 година е 24 лв, а в редакцията е с 20% намаление – 20 лв.