Брой 19 (538) - 2012г. - Година XXI

 

 

Темите на деветнадесети брой  /538/ 2012 г. на в. „Земеделска техника” е „Земеделие и Техника”.

            В рубриката „Земеделие”  е публикувано интервю с Председателя на Селскостопанската академия проф. П. Славейков, който се спира на актуалните проблеми на Академията – финанси, реформи и др.

            В същата рубрика е и интервюто с Диляна Иванова - изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България, посветено на участието на фирмата на Изложението „Селското стопанство и всичко за него” в гр. Добрич и за наградата за търговско представителство, с която е удостоена.

            В рубриката „Техника” е представена фирма „Бенеко”, предлагаща специализирано промишлено оборудване  за сушене на материали, изделия и продукти.

            Поместена е и кратка информация за  фирмата „Ремонт сервиз” – Карнобат, производител на селскостопански машини.

            В тази рубрика е публикувано и пространно интервю с управителя на фирма „Ритъм инженеринг”.

В разговора са включени и представители на партньорските им фирми „Ziegler” – Германия и „Санидас” – Гърция.

 Представена е също така и фирмата „Раломекс”  -  показала ново поколение дискови брани и плугове на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в гр. Добрич и отличена с приз за участие на българска фирма.

За работата  на Регионалната служба  на КТИ – Стара Загора по прибирането на реколта – 2012 г. и за състоянието на селскостопанската техника в областта споделя нейният ръководител инж. Живко Жечев. 

В рубриката „Информация” е поместена втората част на статията „Ролкови машини за гранулиране” на научни сътрудници от ИПАЗР „Никола Пушкаров”.

            Пак в тази рубрика  е бизнес информацията за новите нормативни актове за земеделието през  м. юли - август  2012 г. на адвокат Маргарита Попова.

            Чудесата на звездното небе през лятото са представени от инж. Боян Пашев.

           Включени са и кратки земеделски новини от МЗХ.

В рубриката „Отблясък от събитието” има кратка информация и снимка за Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”, гр. Добрич, което през  тази година се проведе за двадесети път.

В рубриката „На пазара на земеделска техника” се предлагат различни

земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, резервни части, земеделски земи и др.

            В броя са публикувани реклами на известни български фирми, предлагащи  цялостно правно, техническо и икономическо обслужване и на фирми за земеделска техника, машини и съоръжения за напояване, строителна техника, автомобили, торове, препарати и др.