Брой 19 (513) - 2011г. - Година XX

 

Основните теми на брой 19 са: Tехника; Земеделие; Гора; 50 години КТИ; Вестник „Земеделска техника” става на 20 години.

В рубриката „Отблясък от събитието” се отбелязва XIX-тото издание  на изложението „Селското стопнаство и всичко за него”, провело се от 30 август до 3 септември в град Добрич. Наградени фирми от изложението са: Римекс 1 Холдинг с приз за търговско представителство, Металагро за българска фирма и Пряспа – Свтозар Киров за постоянно участие на изложението.

Диляна Иванова, изпълнителен директор на фирма Римекс 1 – Холдинг споделя какво представи Римекс на изложението в Добрич, за наградата, с която е удостоена фирмата и за нейните впечатления от екипа.

Отбелязва се демонстрацията на фирма Раломекс по време на изложението в Дорич. Показани са навесни и обръщателни плугове и дискови брани.

Опитната станция по дъбовите гори, Бургас отбелязва своята 50 годишнина Станцията е с висок принос в науката при стопанисване на горите.

Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция (КТИ) Бургас разглежда отговорната и разнообразна дейност на службата в областта. Инж. Янчо Аладжов, началник РС, КТИ, подчертава, че по време на прибиране на реколтата от житните култури не са допуснати сериозни инциденти.

В рубриката „Информация” има материал от Българската стопанска камара, който анализира пазара на труда и компетенцията на работната сила у нас. Божидар Данев констатира тревожно, че се намираме на сериозен кръстопът – прогресираща стагнация или плавен просперитет, основан на компетенции.

Материал от МЗХ дава предварителни резултати от преброяването на земеделските стопанства в България през 2010 година.

В рубриката „Бизнес информация” са поместени обнародвани нормативни актове за земеделие за м. май, юни, юли и август

ЕТ „Пряспа – Светозар Киров” представя дейността на фирмата и продуктовата си гама.

В рубриката „Земеделие” Италианската търговска камара в България съобщава за Международен салон на техниката за отглеждане на лозя и маслинови насаждения „Enovitis”, което ще се проведе от 22 до 26 ноември в Панаира на Милано, Италия. В материал се представят италианските машини Motovahga – машини за копаене, оборудвани със собствен двигател, подходящи за оранжерии, разсадници и др.

В рубриката „Министерство на земеделието и храните” има материали по Програмата за развитие на селските райони.

В рубриката "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Земеделски пазар” САПИ информира за движението на цените на зърнени култури, млечни и месни продукти.  

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи машини, технологии, и продукти за земеделието.