Брой 18 (487) - 2010г. - Година XIX

Основните теми на брой 18 са: Всичко за земеделието; 20 години Агроника; Вестник „Земеделска техника” става на 20 години.

В рубриката “Информация” фирма “Еуралис Семена” съобщава за свойте хибриди зимна рапица.  Поместен е материал от фирма “Екофол” описващ оптималното хранене при рапицата. Фирма “Е-ферма” представя свойте  JS  басейни с фолио, предназначени за  съхранение на замърсени и отпадни води от ферми.

В рубриката „Земеделска техника става на 20 години” е поместено кратко съдържание (публикувани материали, фирми, които са включени в изданието от брой 21 до брой 25 през 1996 г.). Има интервю с г-н Цветан Гърбешков, управител на “Агромедия”. Той разказва за дейността на фирмата, как се е утвърдила в бизнеса и споделя какви са бъдещите й планове.  Накратко коментира сътрудничеството между в. “Земеделска техника” и “Агромедия”, като го определя като професионално и с иновативен характер.

Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция (КТИ), Добрич съобщава за състоянието на реколтата и прибиращата техника в област Добрич. Инж. Иван Вълчев, началник РС, КТИ, подчертава, че жътвата в региона на Добрич се е извършила с изправна техника и без инциденти.

В рубриката "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Бизнес информация” са поместени обнародвани нормативни актове за земеделие за м. май.

Има календар с интересни дати и събития през първата половина на м. септември 2010 г.

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи продукти за земеделието.