Брой 17 (486) - 2010г. - Година XIX

Основните теми на брой 17 са: Всичко за земеделието; 20 години Рапид; Вестник „Земеделска техника” става на 20 години.

В рубриката “Информация” се отразяват различни събития от страната - празник “Златна праскова”, с. Гавраилово, Сливен, Открит ден на доматите, ИЗК “Марица”, Пловдив, демонстрация на земеделска техника от фирма Оптиком в с. Баница, както и жътвата с машините на фирма Мегатрон в землището на добричкото село Царичино.  Фирма “Агромашина” съобщава за новите си продукти, които предлага на пазара. Има материал за хибридите рапица на фирма “Синджента”. Фирма “Лактофол” описва предсеитбената обработка на семената на пшеницата и ечемика.

В рубриката „Земеделска техника става на 20 години” е поместено кратко съдържание (публикувани материали, фирми, които са включени в изданието от брой 16 до брой 20 през 1996 г.). Има интервю с г-н Жолт Сабо, управител на “Синджента България”. Той разказва за дейността на фирмата, споделя задачите, който му престоят до края на годината, както и приоритетите и бъдещите планове на фирмата в България. Отбелязва и за сътрудничеството между в. “Земеделска техника” и Синджента България”, като го определя като ползвотворно и професионално.

В рубриката "Земеделски пазар" САПИ информира за движението на цените на зърнени култури, млечни и месни продукти към 04.08.2010 г. В "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

   В рубриката „Земеделски новини” се съобщава, че зърнения баланс на страната е осигурен и тя се намира в добри позиции за износ. Публикувани са данни на Министерството на земеделието и храните за хода на жътвата на пшеницата, ечемика и маслодайната рапица.

   Има календар с интересни дати и събития през втората половина на м. август 2010 г.

   Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи продукти за земеделието.