Брой 16 (510) - 2011г. - Година XX

 

Основните теми на брой 16 са: Всичко за земеделието; Механизация; 50 години КТИ; Вестник „Земеделска техника” става на 20 години.

В рубриката “Информация” има интервю с г-н Величков, зам.-изпълнителен директор на Българската агенция по безопастност на храните. Той представя структурите и дейносттите на ресорите, за които пряко отговаря и разглежда приоритетите в дейността на БАБХ.

В интервю с г-н Красимир Георгиев, първият собственик в България на FENDT 939 Vario, разказва за бизнеса си, използваната от него земеделска техника и сътрудничеството си с фирма “Златекс”.

Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция (КТИ) Добрич разглежда извършените проверки по време на жътвената кампанията в областта. Инж. Иван Вълчев, началник РС, КТИ, обобщава, че се наблюдава положителна тенденция за закупуване на нови зърнокомбайни и излизане от употреба на старите амортизирани машини.

Фирма Приста Ойл представя своите масла Prista Agro предназначени за земеделска техника. Разгледани са техническите показатели и предимства на маслата Prista Agro Diesel extra и Prista Agro Diesel Plus.

Фирма Екофол разглежда предимствата на растежния стимулатор Лактисем приложен по време на есенните грижи за пшеницата и ечемика.

В материал фирма Аквамат 2000 предлага решение срещу едно от най-вредните явления за овощарите – градушката, чрез използването на защитни мрежи.

Публикувано е писмо от Националната асоциация на зърнопроизводителите до правителството, в което НАЗ констатира проблеми във връзка с направеното предложение от МЗХ за финансова рамка на земеделския сектор в бюджет 2012 г. и с изпълнението на Допълнителното споразумение подписано от правителството и НАЗ.

В рубриката „Отблясък от събитието” е отразено честването на 35-годишнината от създаването на фирма “Раломекс” АД, Завет. Отбелязва се и откриването на първия музей на плуга в България по случай юбилея на фирмата.

В рубриката „Министерство на земеделието и храните” са публикувани материали по Програмата за развитие на селските райони.

В рубриката "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Земеделски пазар” САПИ информира за движението на цените на зърнени култури, млечни продукти, месо и месни продукти, плодове и зеленчуци.

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи машини, технологии, и продукти за земеделието и за животновъдството.