Брой 15 (534) - 2012г. - Година XXI

 

 

       

Темата на петнадесети брой  15/534/ 2012 г. на в. „Земеделска техника” е „Земеделие и овощарство”.

            Традиционният празник „Златна праскова” в с. Гавраилово, който през  тази година ще се проведе за единадесети път, е отбелязан с материал и снимки, както и с приветствие от кмета на селото.

            В рубриката „НАЗ” на броя е поместено актуално интервю с изпълнителния директор на НАЗ Наталия Тодорова за зърнопроизводството  - реколта 2012 г.

            Представено е и Сдружението на зърнопроизводителите – Хасково. Председателят Т. Тенчев е изложил основните цели на сдружението и приоритетните задачи в момента.

В рубриката „Овощарство” е публикувана статията ”Овощарството в България – състояние и насока в развитието” от Института по овощарство в Пловдив. Акцентът е поставен  върху тенденциите в съвременното производство на праскови и нектарини.

В рубриката „Информация” е поместено интервю с изпълнителния директор на фирмата TITAN MACHINERY България г-жа Диляна Иванова.Тя подчертава, че основна задача на фирмата е стремежът  да бъде най-големия вносител на селскостопанска техника в България.

 Във вестника е представен  тракторът  Арма Трак, предлаган на българския пазар от Кооперация „Китка”, гр. Стара Загора.

За работата на Регионалната служба на КТИ, гр. Перник споделя нейният ръководител инж. Георги Казаков.

            В същата рубрика е и публикацията на специалисти от ИЗК „Марица”, Пловдив „Енергийната ефективност при конвенционално и биологично производство на  главесто зеле”.

            Публикуван е списък на 12 полезни продукта, според световноизвестното списание Forbes, които са признати от учените за най-полезни за човешкото здраве.

            Пак в тази рубрика  е бизнес информацията за новите нормативни актове за земеделието през  м. април-май 2012 г. на адвокат Маргарита Попова.

            Чудесата на звездното небе през лятото са представени от инж. Боян Пашев.

            В рубриката „Новини” са включени материал за Националния поземлен форум 2012 и земеделски новини от МЗХ.

            В рубриката „На пазара на земеделска техника” се предлагат различни

земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, резервни части, земеделски земи и др.

            В рубриката „Земеделски пазар” САПИ информира читателите за цените на зърнените култури, млечните и месни продукти, яйцата, плодовете и зеленчуците. МЗХ посочва и цените на основните хранителни продукти – брашно, олио, захар и др.

            Публикувани са реклами на известни български фирми, предлагащи цялостно правно, техническо и икономическо обслужване и на фирми за земеделска техника, машини и съоръжения за напояване, строителна техника, автомобили, торове, препарати и др.