Брой 12 (531) - 2012г. - Година XXI

 

 

        Тема на брой дванадесети /531/ на в.”Земеделска техника” за 2012 г. е земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техниката.

В рубриката „Русенски университет” е материал за ХІV специализирано изложение на земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника от 17 до 19 май 2012 г. на територията на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Ще се представят около 150 български и чужди фирми, очакват се и много гости, посетители. По същото време ще се проведе и Панаир на биопродукти и екологични бизнес решения, организиран по линия на проекта „Екологични трансгранични дейности за създаване на интегрирана бизнес зона – ECO BIZ”.

Публикувана е статията на д-р А.Павлова - консултант на Екофол, „Как влияе листното торене върху опрашването”. Посочени са резултатите от дългогодишното листно торене с Лактофол.

            В рубриката „КТИ” е отразена работата на Регионалната служба на КТИ, гр. Шумен. Направена е географска и икономическа характеристика на региона и за дейността на РС по регистрация, поддържане и диагностика на наличните земеделски машини.

            В рубриката  „На пазара на земеделска техника”се предлагат различни земеделски машини – пръскачки, брани и др., нови и втора употреба, като са посочени и техните цени