Брой 12 (506) - 2011г. - Година XX

 

Основните теми на брой 12 са: Изложение земеделска и автомобилна техника, Русе; 50 години КТИ; Вестник „Земеделска техника” става на 20 години.

Има материал посветен на изложението на земеделска и автомобилна техника в Русе, който разяснява главните цели на изложението и неговите бъдещи перспективи. Разгледан е и Аграрно-индустриалният факултет на Русенски университет като основен организатор на изложението.  

В рубриката “Информация” има материал за Регионалната служба София град на Контролно-техническата инспекция (КТИ). В него се разглежда разнообразната и отговорна дейност на регионалната служба. Инж. Димитър Вучков, началник РС, КТИ, подчертава, че екип й, макар и не голям, успява да устои на напрежението и да изпълнява успешно задълженията си.

Татяна Михайлова от фирма „Екофол” разяснява в материал как да подобрим качеството на пшеницата.

Фирма „Оптиком” информира за новия си сервизен център в гр. Павликени, който е от ключово значение за всички земеделски производители от Централна Северна България.

Фирма „Елтрак България” представя в материал дейността си, както и съвместната си работа с Контролно-техническата инспекция. „Елтрак България” е официален дилър на Caterpillar за строителна и минна механизация, дизелови и газови двигатели, генератори и кари. Компанията е и официален дистрибутор на двигателите Perkins и на минните багери Bucyrus.

В рубриката „Министерство на земеделието и храните” са включени материали по Програмата за развитие на селските райони – приемането на проекти за модернизация и преструктуриране на ферми и земеделски стопанства.

В рубриката "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи машини, технологии, продукти за земеделието и др.