Брой 12 (481) - 2010г. - Година XIX

 

Основните теми на брой 12 са „Изложението БАТА АГРО” в Стара Загора и „Земеделска техника става на 20 години”.

Председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) Христофор Бунарджиев информира за „Международното изложение БАТА Агро”, като уникално за България, защото освен статично представяне на експонатите, ще има възможност и за динамичен формат – тест драйв на машините по пистата на летището и работа на полето.

В рубриката „Земеделска техника става на 20 години” е поместено кратко съдържание на броевете от 6 до 9, 1994. В интервюто „Земеделската техника – решаващ фактор” Тодор Николов, управител на Ванто Трейд Ауто, се спира на най-важните моменти в дейността на фирмата и как са постигнали да се утвърдят в бизнеса. Като основател на БАТА и неин пръв председател, споделя за взаимоотношенията на БАТА с Министерството на земеделието и храните и с други организации в земеделието. Въз основа на дългогодишно сътрудничество счита, че в. „Земеделска техника” е професионално направен вестник, каквито са малкото в сектора и трябва да се разшири разпространението му.

В рубриката „Земеделска техника” са представени две нови машини, с които Ванто Трейд Ауто ще участва на изложението Бата Агро.

В рубриката „Информация” е материалът „Фитосанитарното състояние на земеделските култури” на Националната служба за растителна защита

В „На пазара на земеделска техника” са публикувани земеделски машини с техните цени.

Има реклами на фирми, предлагащи всичко за земеделското производство.

.