Брой 10 (529) - 2012г. - Година XXI

 

 

Темата на десети брой /529/ за 2012 г. на в.”Земеделска техника” е  Всичко за земеделието и Изложението за селскостопанска техника БАТА АГРО – 2012, гр. Стара Загора.

            В рубриката „Наука” е публикувана втората част на статията „Механизация на растителната защита” на доц. д-р инж. Ангел Трифонов от Аграрния университет – Пловдив, в която се разглежда с какви видове разпръсквачи работят съвременните пръскачки за растителна защита и някои техни характеристики.

            В рубриката „КТИ” е поместена информация от началник сектор инж. Илия Стоев за работата на Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция – гр. Кърджали, в която дава данни за състоянието и особеностите на земеделието и земеделската техника в региона.

            Тема на рубриката „Информация” са листните торове „Лактофол” и  каква е ползата от тяхната употреба.

Александър Александров, председател на УС на Видинския съюз на зърнопроизводителите разглежда земеделското производство в региона и проблемите, които имат членовете на съюза и предложения за тяхното разрешаване.

             В рубриката „Бизнес информация” са публикувани новите нормативни актове за земеделието, които са излезли през месец март 2012 г.

             В рубриката „На пазара за земеделска техника” са включени машини – сеялки, култиватори, пръскачки и брани, нови и втора употреба, съответно с техните цени. В „Малките обяви” се предлагат  машини, резервни части, земеделска земя и др.

            В този брой са публикувани реклами на известни български фирми, предлагащи земеделски машини, строителна техника, автомобили, биостимулатори, торове, препарати и др.