Брой 05 (524) - 2012г. - Година XXI

 

 

Темата на  пети брой (524) на в. “Земеделска техника” за 2012 г. е „Земеделие и биоземеделие”.

 

В рубриката „Информация” е включен материал на Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите за участието му в проект за обучение на преподаватели в областта на производството и управлението на екологично чисти храни. В проекта участват много европейски университети.

Велислав Белев от фирма МикроАкаунд представя нов софтуер за земеделието – Агро Офис Карти.

Фирма Екофол разлежда състоянието на есенниците и препоръчва специално листно торене с торовете Лактофол.

В рубриката „Механизация” е включен материалът „Кой в действителност е най-икономичният трактор” на фирма Мегатрон, в който се изтъкват предимствата на трактор 8335R Джон Диър, на база резултати от независими тестове на най-уважаваните международни институции.

В рубриката „Биоенергия” е поместен материалът „Биомаса и бионергия – атрактивна пазарна ниша”, в който се разглеждат най-съвременните тенденции в областта на зелената енергия.

В рубриката „Бизнес информация” са включени обнародвани нормативни актове за земеделието за месец февруари

В рубриката "На пазара на земеделска техника" има трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

Публикувани са реклами на водещи фирми, предлагащи машини, технологии и продукти за земеделието, за животновъдството и с акцент за пролетната сеитба и биоземеделието.

В талона за абонамент на вестник „Земеделска техника” се  съобщава, че желаещите да получават изданието могат да се абонират в пощенските станции с кат. номер 309 или направо в  редакцията с 20% намаление – 20 лв. за 12 месеца. При абонамент в редакцията може да се получи цялото течение на вестника, включително по-рано излезлите броеве.