Брой 17 (436) - 2008г. - Година XVII

Излезе брой 17 на в. “Земеделска техника”. В рубриката “Агрополитика-образование-наука-бизнес” има две интервюта. Акад. Атанас Атанасов, председател на НКС, ни запознава с ролята и задачите на Научно-консултативния съвет (НКС) към Министъра на земеделието и храните. Във второто интервю “Фермерски организации и аграрна политика” доц. Димитър Димитров, ректор на ВУ “Земеделски колеж”, акцентира върху диалога на България с Европейския съюз по въпросите на земеделието. Според него, контролът на гражданското общество представлява единствената гаранция срещу корупцията в аграрните проекти.

Интересен е материалът за високопроизводителния трактор с гумени вериги CHALLENGER. Серията МТ800В ще бъде представена за първи път на Изложението в Добрич.

В рубриките: “Бизнес информация” са поместени обнародвани нови нормативни актове, свързани със земеделието за месеци МАЙ – ЮНИ; в “На пазара на земеделска техника” се предлагат много трактори – нови и втора употреба, както и земеделски машини с техните цени.

Не липсват и малките обяви, които също изобилстват със земеделски машини, инвентар, полска земя и др.

Както винаги има и много реклами на водещи фирми за производство и продажба на земеделска техника, горива и др.

В “Календар” са включени интересни дати и събития през месец септември.

В рубриката “Новини” са включени предложенията на Асоциацията на земеделските производители в България за получаване на субсидии от СЕПП; дейността и задачите на новоучредения на 12 юни 2008 г. Агробизнес съвет към Министъра на земеделието и храните;. за проведения Национален семинар “Новости в осветителната техника” в Русенския университет и др.

Поместени са и някои любопитни факти и мисли, свързани със земеделието.

В рубриката “Кой кой е в механизация на земеделието” има информация за дейността и за 50-годишния юбилей на доц. д-р Христо Белоев, ректор на РУ “Ангел Кънчев” и зам. гл.редактор на в. “Земеделска техника”.

По традиция вестникът ни напомня за предаванията “По изгрев” на Програма “Христо Ботев”, “Жива земя” на Радио Пловдив, както и за агропорталите tractor.bg и agro.bg.