Брой 16 (435) - 2008г. - Година XVII

Пред нас е брой 16 на в. “Земеделска техника”. Той е посветен на откриващото се XVI международно изложение “Селското стопанство и всичко за него” от 26.08 – 30.08.2008 в гр. Добрич.

В статията “Контрол на употребявани пръскачки в Европейския съюз”от ст.н.с. д-р инж. Илия Илиев се изтъква, че от изключително важно значение за безопасността на храните и околната среда е хармонизирането на контрола на растителнозащитната техника в нашата страна с европейската практика. Проследява се как се извършва това в отделните страни на Европейския съюз.

Старши н.с.д-р Георги Костадинов в статията “Химическата растителна защита – необходимост” ни запознава с най-често използваните термини и понятия в това направление.

В рубриката “Земеделски пазар” от САПИ ни предоставят редовната информация за движението на цените на някои зърнени култури, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти към 16.07 2008 г.  “На пазара на земеделска техника”са представени трактори и земеделска техника и техните цени. Не липсват и малките обяви, които предлагат също машини, земя, инвентар и др.

Както винаги във вестника може да намерите и много реклами от фирми за производство и продажба на земеделска техника, гуми,масла и др. и покани да бъдат посетени на изложението.

По традиция вестникът ни напомня за предаванията “По изгрев” на Програма “Христо Ботев”, “Жива земя” на Радио Пловдив, както и за селскостопанските портали agro.bg и tractor.bg.