Брой 11 (430) - 2008г. - Година XVII

 

Брой 11-и на в. “Земеделска техника” е посветен специално на X-то Юбилейно изложение на земеделска и автомобилна техника, провело се в Русе от 14 до 17 май 2008 г. и организирано от Русенския университет “Ангел Кънчев”.

На първа страница на вестника е поместено обръщението на зам. министър-председателя и министър на вътрешните работи г-н Ивайло Калфин по случай юбилея на Изложението.

Поздравления отправят и зам. министърът на Министерство на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова, областният управител на област Русе г-жа Мария Димова и кметът на община Русе инж. Божидар Йотов.

На страниците на вестника са отразени и изказванията по случай повода от страна на ректора на Русенския университет доц. д-р инж. Христо Белоев и на декана на Аграрно-индустриалния факултет на университета доц. д-р Пламен Кангалов.

В статия доц. д-р Христо Белоев представя пред читателите историята на Русенското изложение, проследявайки развитието му от неговото учредяване до наши дни.

Поместен е и материал за дейността на Аграрно-индустриалния и Транспортния факултети на Русенския университет, в който се информира и за предлаганите от тях специалности за обучение.

В броя са представени фирмите,  участващи на юбилейното изложение, тяхната дейност и данни за контакт.