Брой 10 (429) - 2008г. - Година XVII

 

Основната тема на 10-ти брой на в. ”Земеделска техника” е посветена на  земеделската и транспортната техника..

От брой 8-ми продължава материалът на Контролно-техническата инспекция на тема “Състоянието на механизацията на земеделието”, като са представени дейностите, свързани с регистрацията на земеделска и горска техника, извършвани от Инспекцията.  Материалът продължава и в следващия брой.

От брой 6-ти продължава статията на ст.н.с.д-р инж. Калин Каров “Съвременни почвообработващи технологии и машини”, като се акцентира върху окопаването, с което се постига съхраняване на  почвената влага, осигурява се аерация (вентилиране) на почвата и се извършва екологична борба с плевелите..

            Институтът по зеленчукови култури “Марица” – Пловдив информира земеделските стопани за висококачествени български сортовете домати, които могат да закупят и им предлага технологии за отглеждане.

Присъства и бизнес информация за обнародваните през месец април нови нормативни актове, свързани със земеделието.

В рубриката “На пазара на земеделска техника” са поместени цените на нови и втора употреба земеделски машини и оборудване.

Публикувани са много рекламни материали на фирми, произвеждащи и предлагащи земеделска техника, автомобили, гуми, седалкови систем, консумативи и др. Присъстват и малки обяви за предлагане на различни машини, земя и услуги.