Брой 6 (425) - 2008г. - Година XVII

 

Основната тема на брой 6-ти на в. “Земеделска техника” е посветена на изложенията, организирани от Международен панаир Пловдив.

На първа страница е поместено интервю с Изпълнителния директор на Пловдивски панаир г-н Георги Гергов, който определя панаира като среща на новостите с бизнеса, разкривайки новите тенденции и стратегии при организиране на изложенията.

В рубриката “Отблясък от събитието” е представено изложението Агра’ 2008, което привлече рекорден брой посетители тази година. По време на изложението управителят на “Бултрекс” Иван Попов, разказва за достиженията при развитието на фирмата и за новите насоки, които тя предприема с цел пазарно и структурно разрастване.

Вестникът съобщава и за изложенията “Природа, лов и риболов” и “Цветна пролет”, които ще се проведат паралелно от 19 до 23 март 2008 г. в Пловдив. С рекламни материали са представени различните държавни дивечовъдни станции в страната и предлаганите от тях възможности за ловен туризъм.

Владимир Радоев, търговски представител за Северозападна България на KWS Семена България, разказва как в страната се прилага опитът и практиката на един от световноизвестните лидери в селекцията и търговията на семена.

От брой 4-ти продължава статията на ст.н.с.д-р инж. Калин Каров за съвременните почвообработващи технологии и машини, които спомагат за решаване на проблема със засушаването. От предишния 5- ти брой продължава календара за м. март.

Една от най-старите в България фирми “Реном” ООД, с. Новачене бележи юбилей - 60 години от своето създаване. Инж. Петко Стоянов ни запознава с трудностите и организационните преобразувания, които тя е успяла да премине и да се съхрани до наши дни. 47-годишнина празнува и Контролно техническата инспекция. Материалът проследява създаването и историческото развитие на институцията и представя изпълняваните от нея дейности. Отбелязва се 135 години от рождението на Константин Малков, един от основоположниците на земеделската наука у нас и патрон на Института  по растителни генетични ресурси в гр. Садово.

Висшето училище „Земеделски колеж” - Пловдив информира за перспективите, които предоставя на студентите си – специалности, реализация.

В рубриката “Земеделски пазар” САПИ информира за цените на основните хранителни продукти към 05.03.2008 г. “На пазара на земеделска техника” са поместени цените на нови и втора употреба земеделски машини и оборудване. Присъстват рекламни материали на машини и консумативи, както и малки обяви.