Брой 02 (521) - 2012г. - Година XXI

 

 

Темата на  втория брой (521) на в. “Земеделска техника” за 2012 г. е „Пролетната сеитба”.

 

Христофор Бунарджиев, председател на Бъгарската асоциация на търговците на агротехника, споделя за избрания нов управителен съвет и задачите, които предстоят пред асоциацията.

В рубриката „Механизация” са отразени дейностите на Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция в гр. Ямбол. Началникът на сектора инж. Валентин Велев разглежа особеностите на областта и съответно пригодността й за земеделско производство. Независимо, че е разширила дейността си, Регионалната служба успешно се справя с поставените им задачи.

Съобщава се за  присъждане на званието „професор” на инж. д-р Георги Костадинов по механизация на растеневъдството..

В рубриката ”Сеитба” са поместени материали „Подготовка за сеитба на царевица и слънчоглед”, „Хибриди царевица на Синджента”, „Очаквания и готовност за пролетната сеитба”. Започва публикуването на материала „Идва пролетната сеитба – с какво да засеем или тънкостите при сеялките” на доц. инж. Неделчо Делчев.

В рубриката „МЗХ” има информация, че през 2012 г. отново има агроекологични плащания.

В рубриката „Бизнес информация” са включени обнародвани нормативни актове за земеделието за месеците декември и януари

В рубриката "На пазара на земеделска техника" има трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Земеделски пазар” САПИ информира за движението на цените на зърнени култури, месни и млечни продукти, яйца. Публикува се движението на цените на зърнените култури на международните пазари.  МЗХ посочва цените на основните хранителни продукти – захар, олио за страната.

В „Земеделски новини” се съобщава, че приоритет на МЗХ е използването на биомасата за производство на енергия.

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи машини, технологии, и продукти за земеделието, за животновъдството и с акцент за пролетната сеитба

Вестник „Земеделска техника” съобщава, че желаещите да получават изданието могат да се абонират в пощенските станции, в частната фирма „Доби прес” и направо в  редакцията. Абонаментът  за 1 година е 24 лв, а в редакцията е с 20% намаление – 20 лв. При абонамент в редакциата може да се получи цялото излязло течение на вестника.