Брой 01 (520) - 2012г. - Година XXI

 

 

            Темата на  първия брой (520) на в. “Земеделска техника” за 2012 г. е Ден на растителнозащитника – 16 януари и 116 години растителна защита в България.

Заместник изпълнителният  директор на Българската агенция по безопасност на храните Антон Величков разглежда преоритетите в дейността на растителната защита.

Ваня Горчева, менаджер БАСФ, която получи приза „Агробизнесмен 2011 г.” споделя, че за първи път тази награда е присъдено на фирма с предмет на дейност – търговия с продукти за растителна дейност. Това е в резултат от утвърждаването на фирма БАСФ на българския пазар с висококачествените си продукти.

Проф. д-р инж. Георги Костадинов разглежда предстоящите задължителни прегледи на пръскачките в Европа и готовността на нашата страна.

           Националната асоциация на зърнопроизводителите представя новото си ръководство и информира за преместване на седалището си в София.

В материала „Хидравлични аксесоари” фирма Хидак представя продукцията, която предлага на производителите на земеделска техника.

В рубриката „КТИ” са отразени дейностите на Регионалната служба на Контролно-техническата служба в гр. Търговище. Началникът на сектора инж. Николай Николов разглежа особеностите на областта и съответно пригодността й за земеделско производство. Независимо, че е разширила дейността си, Регионалната служба успешно се справя с поставените им задачи.

В рубриката „Бизнес информация” са поместени обнародвани нормативни актове за земеделието за месеците ноември и декамври

В рубриката "На пазара на земеделска техника" са включени трактори и земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени. В "Малките обяви" се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Земеделски пазар” САПИ информира за движението на цените на зърнени култури, месни и млечни продукти, зеленчуци.  МЗХ посочва цените на основните хранителни продукти – захар, олио.

Публикувани са реклами на водещи фирми предлагащи машини, технологии, и продукти за земеделието, за животновъдството и с акцент за растителна защита.

Вестник „Земеделска техника” съобщава, че желаещите да получават изданието могат да се абонират в пощенските станции, в частната фирма „Доби прес” и направо в  редакцията. Абонаментът  за 1 година е 24 лв, а в редакцията е с 20% намаление – 20 лв.